Methode 1: Voorgestelde verpakkingsstappen (zonder luchtkussenzakjes)

Alles zorgvuldig inpakken om ervoor te zorgen dat de kapotte schermen goed beschermd zijn. Dit zal bovendien ruimte besparen.

1. Plaats telkens twee LCD schermen met de voorkant tegen elkaar aan (face-to-face)

2. Telkens twee sets van 2 stuks met de achterkanten tegen elkaar plaatsen (back-to-back)

Let op:
a. Maak een stapeltje van vijf paar LCD schermen (dus in totaal 10 schermen)
b. Verpak elke stapel in noppenfolie.
c. De noppenfolie met tape dichtplakken, zodat de folie tijdens de verzending niet open gaat.
d. Vul de doos met verpakkingschips; deze fungeren als schokdempers.

3 & 4. Plaats de in noppenfolie gewikkelde sets in de verpakkingschips en zorg ervoor dat de sets omgeven worden door de verpakkingschips. Als u meerdere lagen sets wilt versturen, bescherm dan de lagen door b.v. een gewatteerde envelop zodat de sets niet kunnen verschuiven.

5. Breng rondom de verpakte LCD schermen en langs de binnenzijden van de doos verpakkingschips aan. Daardoor wordt verschuiven voorkomen en het risico op beschadiging geminimaliseerd. De doos met tape goed dichtplakken zodat deze niet per ongeluk open gaat.Methode 2: Voorgestelde verpakkingsstappen (met luchtkussenzakjes)

1: Het beste kunt u de luchtkussenzakjes gebruiken waarin uw LCD schermen zijn geleverd. De stappen voor het verzenden zijn bijna gelijk aan methode 1 hierboven.

2) Plaats de gebroken LCD schermen in luchtkussenzakjes met de flexkabels in richting van de open kant van het zakje.

3) Maak sets van 10 schermen en houdt de sets met een elastiek bijeen. Zorg ervoor dat het elastiek niet zo strak is dat de schermen kunnen beschadigen.

4) Plaats de sets in de verzenddoos op een laag van papierproppen en vul ook de zijkanten en bovenkant van de doos met papierproppen op zodat de inhoud niet kan bewegen.


Standaardregels voor het verpakken van kapotte LCD schermen
1) Voordat u de doos met tape dichtplakt, het deksel van de doos sluiten en de doos vijf seconden lang flink heen en weer schudden. Als u voelt dat de inhoud van de doos beweegt, is meer vulmateriaal nodig.

2) Kies een doos die kwa afmetingen voor het aantal te verzenden schermen geschikt is en controleer bij hergebruikte dozen of deze stevig genoeg en onbeschadigd zijn.


Gebruik voldoende tape om de doos goed af te sluiten

Het is sterk aan te bevelen niet meer dan 350-400 LCD’s of maximaal 15,5 kg in één doos te verpakken. Zorg er ook voor dat het maximaal toelaatbare gewicht van de doos niet overschreden wordt.

Wanneer de doos op elke zijde in grote duidelijke letters van het opschrift “BREEKBAAR – GLAS” is voorzien zal de vervoerder extra voorzichtig en zorgvuldig met het pakket omgaan.

 Een fraaie en degelijke verpakking beschermt de LCD schermen tijdens de verzending, voorkomt beschadiging en zorgt ervoor dat de kwaliteit van de LCD’s gewaarborgd is. Daarom is het belangrijk aan de verpakking veel aandacht te besteden.